Presse

 • Et bryllup i mester-klasse

  Et bryllup i mester-klasse Bryllupsbillede fra Hvalpsund kandiderer til international foto-pris Det var et billede, der havde noget særligt, kunne Søren Friis se. Og selv om det i princippet hænger på en families væg i Aars, er det ved at hente hæder hjem til ham på verdensplan. Det dramatiske Se mere
 • Nordjysk fotograf blandt verdens bedste

  Nordjysk fotograf blandt verdens bedste Fotograf Søren Friis fra Aars deltager i international fotokonkurrence som eneste dansker. Et bryllupsfoto taget på en regnvejrsdag i Hvalpsund får nu international hæder. Det er fotograf Søren Friis fra Aars, der står bag billedet, som er udvalgt til at deltage i fotokonkurrencen World Photographic Se mere
 • Søren Friis blandt verdens bedste fotografer

  Søren Friis blandt verdens bedste fotografer Fotograf Søren Friis fra Aars har netop fået bekræftet, at han leverer billeder i høj international standard. Han er som den eneste danske fotograf blevet udvalgt i den internationale billedkonkurrence, World Photographic Cup, hvor de bedste fotografer fra 27 lande deltager. Den store anerkendelse er Se mere
 • Fotos sættes ind mod kræft

  Fotos sættes ind mod kræft Kom og byd - fotograf sender hele overskuddet fra salg af fotos til Knæk Cancer-show på lørdag Når TV2 lørdag blænder op for indsamlingsshowet Knæk Cancer bliver der indtelefoneret et bidrag fra fotograf Søren Friis i Aars. Hele ugen op til showet har Søren Friis nemlig Se mere
 • Aars-fotograf fandt guld med kameralinsen

  Aars-fotograf fandt guld med kameralinsen Konstant højt nmiveau kastede medaljer og fin titel af sig ved årsmøde i Middelfart Med en høst af fem medaljer til en landsdækkende konkurrence har fotografen Søren Friis tjent en sjælden hæder hjem til Aars. Han er blevet ”Gold Master” for at have fået topplaceringer Se mere
 • Præmie til den bløde baby i den hårde verden

  Præmie til den bløde baby i den hårde verden To meget forskellige fotos blev hædret, da Aars-fotograf atter fik præmier med hjem fra landskonkurrence Så lille og sårbar. Og så født ind i en verden, der har så meget fart på, at den ikke ved hvor den er på vej hen. Yderpunkterne i menneskets Se mere
 • Præmiebilleder vises

  Præmiebilleder vises Ny anerkendelse til Aars-fotografen Søren Friis Det er med ny-indhøstet hæder, at fotograf Søren Friis fra Aars nu præsenterer et udvalg af sine billeder for en større offentlighed, nemlig ved en udstilling der i går åbnede i Sparekassen Himmerlands lokaler i Himmerlandsgade i Aars. Søren Se mere
 • Fotograf fik flere medaljer i linsen

  Fotograf fik flere medaljer i linsen Lokale talenter og forladte bygninger i Vesthimmerland hjalp Søren Friis til ny hæder i fotokonkurrence En kreativ hjerne og en listig finger på aftrækkeren. Det har Aars-fotografen Søren Friis, og evnen til at ramme det rette motiv ind med linsen har nu atter indbragt ham Se mere
 • Fotograf med guld i søgeren

  Fotograf med guld i søgeren Søren Friis fra Aars fik flere priser med hjem fra international og landsdækkende konkurrence for professionelle fotografer Det kræver blot et lille tryk på en knap og en brøkdel af et sekund. Hvor svært kan det være at tage et fotografi? I princippet er det Se mere
 • Fotograf høstede fire medaljer i konkurrence

  Fotograf høstede fire medaljer i konkurrence Flot præstation i fotokonkurrrence Portrætfotografen Søren Friis fra Aars er bestemt ikke uvant med hæder, når fotografsammenslutningen Colour Art Photo internt lader sine medlemmer måle sig mod hinanden i en fotokonkurrence på årsmødet. I år var der tre kategorier, og Søren Friis hentede medalje i Se mere
 • 1

Et bryllup i mester-klasse

Bryllupsbillede fra Hvalpsund kandiderer til international foto-pris

Det var et billede, der havde noget særligt, kunne Søren Friis se. Og selv om det i princippet hænger på en families væg i Aars, er det ved at hente hæder hjem til ham på verdensplan.

Det dramatiske bryllupsbillede fra en sommerdag i Hvalpsund er nemlig endt blandt ti finalister fra 27 lande, der til april skal finde en vinder af World Photographic Cup iblandt sig.

- Det er en stor ære, også selv om jeg ikke vinder noget, fortæller han efter at nyheden er nået til fotobutikken nederst i Himmerlandsgade.

Mange medaljer

Søren Friis er ellers ikke uvant med at vinde noget. Han har en pæn stak medaljer liggende fra deltagelse i professionelle konkurrencer under Colour Art Photo, hvor han er gold master, den højest opnåelige titel i danske konkurrencer. 

Den nye hæder er dog noget for sig, da billedet først er udvalgt blandt seks danske professionelle fotografers billeder af DFF (Dansk Fotograf Forening) samt Colour Art Photo. Det skete efter at han i efteråret kom med på det, man kan kalde det danske fotograf-landshold.

Herefter blev det valgt blandt en mere international komité, hvis endelige dom falder 12. april i franske Montpellier.

15 minutter før uvejr

Billedet af brudeparret, der valser på en spinkel bådebro, mens himlen tydeligt samler kræfter til en større udladning, kan se ud som om det er sammensat af flere fotos. Men sådan så det faktisk ud den dag i sommeren 2013, forsikrer Søren Friis:

- Vi skulle tage fotos i Aars. Men parret bad mig køre med til Hvalpsund og fotografere gæsterne. Her var så den badebro, og vi havde godt et kvarter til at få det taget, inden uvejret brød løs, fortæller han.

Ejeren af båden yderst på broen så brudepar og fotograf gå i gang med at tage billeder, og hun fik travlt med at sikre bådens blafrende sejl, så det ser ud som på billedet:

- Det gik det meste af de 15 minutter faktisk med. Og så var der en flok passagerer på Hvalpsundfærgen lige ved siden af, der fik et helt specielt syn at se, husker Søren Friis med et smil.

Lå i skuffen et år

Hjemme i baglokalet gik han i gang med at pusle med at efterbehandle billedet på computeren. Det tog nogle timer. 

Derefter fik de glade nygifte en stor kopi. Og så endte billedet ellers med at ligge i hans skuffe et års tid. 

- Jeg vidste at det skulle bruges til noget ganske specielt. Og man må kun sende et foto ind til en konkurrence én gang. Det blev så her, forklarer han.

Han har også sendt fotos ind i kategorierne Natur og Portræt. De kom dog ikke så langt. Men han er den eneste danske fotograf der er nået til finalen.

- Jeg er meget stolt af at være nået så langt. og jeg fortsætter med at deltage i konkurrencer, om jeg vinder eller ej. Jeg synes det er en god måde at udvikle mig på, smiler han.

 

http://nordjyske.dk/e-avis/nyheder/et-bryllup-i-mester-klasse/3fe754b3-c99b-409e-bea3-7ce27c2141f4/4/1513

Nordjysk fotograf blandt verdens bedste

Fotograf Søren Friis fra Aars deltager i international fotokonkurrence som eneste dansker.

Et bryllupsfoto taget på en regnvejrsdag i Hvalpsund får nu international hæder. Det er fotograf Søren Friis fra Aars, der står bag billedet, som er udvalgt til at deltage i fotokonkurrencen World Photographic Cup i bryllupskategorien.

Hans billede er eneste danske bidrag i konkurencen, hvor der er indsendt bidrag fra fotografer i 27 lande.

- Jeg er meget glad for at være blandt verdens 10 bedste, siger fotograf Søren Friis. Jeg har ved tidligere lejligheder fået medaljer og diplomer for mit arbejde, hvilket også har betydet meget, men at være blandt verdens bedste bryllupsfotografer er et skulderklap, der varmer ekstra. Jeg er temmelig stolt over at være udvalgt til at være i verdenseliten som eneste dansker, fortæller Søren Friis på sin hjemmeside.
Om billedet fortæller Søren Friis:

- Mit vinderbillede er et brudepar fra Aars, der er fotograferet ved Hvalpsund på det helt rigtige tidspunkt: En regnvejrslørdag i august måned 2013. Jeg lod mig overtale til at køre med til bryllupsfesten direkte fra fotostudiet, fordi jeg skulle tage et stort samlet familiefoto, når vi ikke kunne tage de ønskede billeder i naturen. Undervejs til stedet blev det tørvejr i fem minutter.
Brudeparret og jeg stoppede op før færgen. Lyset var der. Himlen åbnede sig ganske lidt - og sendte det lys jeg manglede - og med brudeparret på badebroen mens båden lå ventende, skabte jeg motivet. Derefter gemte jeg billedet et år inden jeg sendte det ind til konkurrencen, siger den stolte og glade fotograf.

Søren Friis må vente i spænding lidt endnu, for først 12. april kåres vinderbilledet.

 

http://www.tv2nord.dk/artikel/339174:Regionale-nyheder--Nordjysk-fotograf-blandt-verdens-bedste

Søren Friis blandt verdens bedste fotografer

Fotograf Søren Friis fra Aars har netop fået bekræftet, at han leverer billeder i høj international standard. Han er som den eneste danske fotograf blevet udvalgt i den internationale billedkonkurrence, World Photographic Cup, hvor de bedste fotografer fra 27 lande deltager. 

Den store anerkendelse er blevet tildelt fotograf Søren Friis, som først blev udvalgt til at repræsentere de danske professionelle fotografer på tværs af de forskellige brancheorganisationer. DFF, Dansk Fotografs Forening og Colour Art Photo fotograferne konkurrerede først i den danske fotokonkurrence. Ud af seks udvalgte danske fotografer gik kun Søren Friis hele vejen og repræsenterer nu Danmark som den eneste danske deltager i den prestige fyldte fotokonkurrence.

- Jeg er meget glad for at være blandt verdens 10 bedste, siger fotograf Søren Friis. Jeg har ved tidligere lejligheder fået medaljer og diplomer for mit arbejde, hvilket også har betydet meget, men at være blandt verdens bedste bryllupsfotografer er et skulderklap, der varmer ekstra. Jeg er temmelig stolt over at være udvalgt til at være i verdenseliten som eneste dansker. Nu ser jeg frem til den endelige afgørelse 12. april i år, hvor dommerne præmierer de tre bedste billeder ud af verdens ti bedste.

- Mit vinderbillede er et brudepar fra Aars, der er fotograferet ved Hvalpsund på det helt rigtige tidspunkt: En regnvejrslørdag i august måned 2013. Jeg lod mig overtale til at køre med til bryllupsfesten direkte fra fotostudiet, fordi jeg skulle tage et stort samlet familiefoto, når vi ikke kunne tage de ønskede billeder i naturen. Undervejs til stedet blev det tørvejr i fem minutter. Brudeparret og jeg stoppede op før færgen. Lyset var der. Himlen åbnede sig ganske lidt - og sendte det lys jeg manglede - og med brudeparret på badebroen mens båden lå ventende, skabte jeg motivet. Derefter gemte jeg billedet et år inden jeg sendte det ind til konkurrencen, hvor jeg nu er udvalgt af dommerne til at være blandt de ti bedste i verden, fortæller en meget glad fotograf Søren Friis.

- Jeg må ærligt indrømme, at jeg den dag blev så glad for oplevelsen og optagelsen, at jeg aldrig nogensinde kom til festen og fik taget det store gruppebillede med familien….

Billedtekst

Fotograf Søren Friis bryllupsbillede, taget i Hvalpsund, er udvalgt til at være blandt verdens 10 bedste motiver i 'Wedding-kategorien' i World Photographic Cup. Foto Fotograf Søren Friis.

Fakta om organisationen Colour Art Photo

Colour Art Photo er et frivilligt samarbejde mellem professionelle portrætfotografer.

Colour Art Photo blev i 1974 etableret i Danmark med det formål at højne billedkvaliteten. Der afvikles kurser og seminarer for medlemmerne. Hvert år holdes en billedkonkurrence, som er af uvurderlig betydning for både den faglige og kvalitetsmæssige udvikling.

Colour Art Photo’s medlemmer er frie og selvstændige fotografer, som har vilje og evne til at skabe de bedste resultater for kunderne

Colour Art Photo medlemsskab

Portræt og bryllupsfotografier i Danmark - Danmarks bedste fotografer.

Colour Art Photo fotograferne kan erhverve sig den eftertragtede “Master” titel, ved at skabe eller deltage i aktiviteter af forskellig slags samt ved at vinde guld, sølv eller bronzemedalje i konkurrencer.

Efter at have erhvervet sig “Master” titlen kan fotografen blive “SilverMaster” og til sidst “GoldMaster”, her gælder det dog, at der kun kan samles point fra guld, sølv eller bronze i billedkonkurrencer.

Der findes også Colour Art fotografer i Norge, Schweiz, Holland og Belgien.

Billedet


Fotograf Søren Friis foto kan frit benyttes i forbindelse med omtale af fotografen med byline, men kan ikke uden aftale benyttes i andre sammenhæng. Ved billedets offentliggørelse skal der altid stå: Foto Fotograf Søren Friis.

Billedet kan hentes ved at "Klikke her"

Fotos sættes ind mod kræft

Kom og byd - fotograf sender hele overskuddet fra salg af fotos til Knæk Cancer-show på lørdag

Når TV2 lørdag blænder op for indsamlingsshowet Knæk Cancer bliver der indtelefoneret et bidrag fra fotograf Søren Friis i Aars. Hele ugen op til showet har Søren Friis nemlig sat 96 tidligere udstillingsfotos til salg og overskuddet går til kræft-kampen.

Blandt andet er der et foto af lille spæde Robert, hvis bedstefar i sin tid var ølkusk i Aars. Derfor er Robert fotograferet sovende ovenpå en gammel træ-ølkasse fra Tuborg. Et foto, der gennem lang tid prægede Aars-fotografens udstillingsvindue.

Samtlige fotos har hængt i fotografens udstillingsvinduer i Himmerlandsgade i Aars de senere år. Nu sættes de til salg i bestræbelserne på at give en økonomisk hjælpende hånd i kamp mod kræft, som hver dag rammer 42 danskere.

Til lejligheden har Søren Friis lånt en tidligere bagerforretning i Aars, der er naboejendom til hans fotoatelier. Her er samtlige 96 fotos udstillet - og man kan byde på dem.

Adskillige af fotografierne har hentet fotopriser hjem til Søren Friis. Han har vundet både internationale og landsdækkende konkurrencer for professionelle fotografer.

Glad for 15.000 kr.

Hvor meget Søren Friis kan indtelefonere på lørdag, ja, det afhænger selvsagt af de bud der kommer ind. Men fotografen håber folk er rundhåndede. Og han bliver glad, hvis han når 15.000 kr.

- Mange af fotografierne har jeg haft stående i baglokalet. Der bliver jo løbende skiftet ud i udstillingen i vinduerne i fotoforretningen. På et eller andet tidspunkt var fotografierne jo nok røget ud, men kan de indbringe et pænt bidrag til kræft-kampagnen, vil det jo være dejligt, siger Søren Friis, der har fået accept af samtlige, der optræder på fotografierne. Flere helt nøgne.

- Fotografierne der hænger i min udstillingen i fotoforretningen er ekstra billeder, jeg laver, når folk har været inde for at blive fotograferet.

- Nogle gange bliver de solgt billigt til dem jeg har fotograferet efter at have hængt i udstillingsvinduerne et stykke tid. Men ikke alle vil købe de ekstra billeder. Derfor bliver der med års mellemrum fyldt op på lageret, siger Søren Friis, som kan fortælle, at de 96 billeder, der nu har fået plads i den tidligere bagerforretning, er fra de sidste par års udstillinger i fotoforretningen. Enkelte er ældre.

Alle har sagt ja

Der er blandt andet en hel del familiefotos til salg. Selvom familierne og personerne på de mange fotos har sagt ja til, at alle kan løbe dem i forbindelse med kræft-kampagnen, har Søren Friis en formodning om, at det nu nok mest er de portrætterede selv og deres familier, der vil byde og støtte det gode formål.

- Det er jo trods alt nok de færreste, der vil købe fotos af helt fremmede mennesker. Men det sker altså af og til.

- Jeg tog for et stykke tid siden et portræt-foto af en gammel mand. Det blev efterfølgende solgt i adskillige eksemplarer - også til folk, der ikke kender ham.

- De synes bare det er en godt fotografi, fortæller Søren Friis, der - naturligvis - fik den gamle mands accept af, at fotografierne blev solgt til alle mulige andre end til ham selv og hans familie.

 

http://nordjyske.dk/nyheder/fotos-saettes-ind-mod-kraeft/aa6bc99d-e079-42a0-ace0-e2621f550d15/4/1513

Aars-fotograf fandt guld med kameralinsen

Konstant højt nmiveau kastede medaljer og fin titel af sig ved årsmøde i Middelfart

Med en høst af fem medaljer til en landsdækkende konkurrence har fotografen Søren Friis tjent en sjælden hæder hjem til Aars.

Han er blevet ”Gold Master” for at have fået topplaceringer fem år i træk og overvejer nu hvad han så skal finde på at udfordringer i fritiden.

Det er sammenslutningen Color Art Photo der har givet ham titlen i konkurrence med over 200 foto.

 

http://nordjyske.dk/nyheder/aars-fotograf-fandt-guld-med-kameralinsen/318e947a-92c4-477f-81d0-c5a9fcdcaee4/4/1513

Præmie til den bløde baby i den hårde verden

To meget forskellige fotos blev hædret, da Aars-fotograf atter fik præmier med hjem fra landskonkurrence

Så lille og sårbar. Og så født ind i en verden, der har så meget fart på, at den ikke ved hvor den er på vej hen.

Yderpunkterne i menneskets verden anno 2011 er rammet ind af Aars-fotografen Søren Friis præmierede billeder i årets Colour Art Photo konkurrence i Danmark.

Den involverer mellem 70 og 80 fotografer, der hver især bidrager med fotos til tre opgaver, de kan løse sideløbende med deres arbejde.

I år havde de to bundne opgaver titlerne "Newborn" (nyfødt) og "Fantastico". Især det første emne passede Søren Friis fint.

- Jeg har prøvet at fotografere helt nyfødte babyer i et stykke tid. De er meget medgørlige modeller. Bare de sover, fortæller Søren Friis.

Blandt de, der har taget mod tilbuddet om at få deres baby fotograferet gratis og professionelt, er Pernille og Morten Riis fra Hornum. Datteren Elvira kom med til fotografen lidt over en uge efter sin fødsel og det kom der et vinderbillede ud af, helt præcis en sølvmedalje ud af. Her ligger Elvira på far Mortens stærke arm. Et enkelt budskab om beskyttelse i en verden det tager mennesker årtier at lære at forstå. Bare nogenlunde.

I "Fantastico" var fri og uhæmmet brug af manipulation velkommen. Her kom Kent Sørensen fra optikeren Nyt Syn så at sige ind i billedet og lod sig manipulere til billedet af manden, hvis hovede bryder i brand af alt det, hjernen skal rumme.

Også det gav en sølvmedalje.

Øvrige vinderfotos kan beses på http://www.colourart.dk/billedkonkurrencen-2011/

 

http://nordjyske.dk/nyheder/praemie-til-den-bloede-baby-i-den-haarde-verden/fd750164-2b3f-472a-ac5f-ce5425cad829/4/1513
Vi benytter Cookies
Vi og vores samarbejdspartnere benytter teknologier, herunder cookies, til at indsamle oplysninger om dig til forskellige formål, herunder: funktionalitet, statistik og marketing.

Ved at trykke "Accepter" giver du samtykke til alle disse formål.

OBS: Din accept vil blive gemt i de næste 365 dage.